View unanswered posts | View active topics It is currently June 28th, 2017, 11:27 am



Welcome
Welcome to WADder

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. In addition, registered members also see less advertisements. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, join our community today!


Reply to topic  [ 22 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
 I'm back in Channel Creation and now i need help 
Author Message
Global Moderator
User avatar

Joined: July 20th, 2010, 12:20 pm
Posts: 19
Has thanked: 3 time
Have thanks: 4 time
 I'm back in Channel Creation and now i need help
Hi guys, i'm back. but now i have unlearnt all this stuff. i have a problem now, to come back in this matter i've used the wadder base 1 wad. i change the logo and the logo size (wight hight at the tpl and in the brylt) but now when i start the channel ALL images are black. any ideas about that?

kind regards
NeoRame

ps: maybe one of the pro (willsoff, diddy,wiisel .....) can give me his icq number or whatever? ;) because this forum is very dusty :(

_________________
Image


November 20th, 2011, 1:48 pm
Report this post
Profile
Site Admin
User avatar

Joined: March 14th, 2010, 10:21 am
Posts: 252
Location: Røros
Has thanked: 12 time
Have thanks: 14 time
Post Re: I'm back in Channel Creation and now i need help
If it's the brlyt, i'm not help, but the TPL format may be wrong, the LZ77 compression be may corrupt, the U8 archives may be corrupt, the WAD encryption may be corrupt.
There is a lot which can go wrong.
If you used the CMD tools several people made, the chance it is any of the problems i listed may be the case is much higher.

What i'm trying to say is, explain the WHOLE process, not just, "i swapped a TPL, and changed the dimention in BRLYT".
This will help people help you. ;)

_________________
My website: http://pbsds.net/blog


November 20th, 2011, 4:21 pm
Report this post
Profile
Global Moderator
User avatar

Joined: July 20th, 2010, 12:20 pm
Posts: 19
Has thanked: 3 time
Have thanks: 4 time
Post Re: I'm back in Channel Creation and now i need help
-open up Customemizemii
-load "WADder base 1"
-Ectract WadderMain.tpl
-Extract banner.brylt
-convert brylt with Benzin
- change the image in PS (new logo other size (260px x 262px) )
-Replace WadderMain.tpl with my new image
-Right Click on WadderMain.tpl and change size to 260px x 262px
- open up banner.xmlyt and chnage:

Code:
            <size>
               <width>242.000000</width>
               <height>142.000000</height>
            </size>

to
Code:
            <size>
               <width>260.000000</width>
               <height>262.000000</height>
            </size>

-Convert xmlyt back to brylt with benzin
-replace old banner.brylt with the new one
-press on SendWAD and install it AND
black pictures on wii channel :(

test this stuff with a custom sound, same result. i can here the sound but black images.

if i change all changes back to normal the channel works right -.-

_________________
Image


November 20th, 2011, 10:02 pm
Report this post
Profile
Site Admin
User avatar

Joined: March 13th, 2010, 11:57 am
Posts: 457
Has thanked: 29 time
Have thanks: 72 time
Post Re: I'm back in Channel Creation and now i need help
Yes, far too dusty :(

Post your dodgy black images channel and let's have a look at it!

Test 1: instead of using customizemii to change the size of the image (the right click thing) do it manually. (a) turn off safety checks (b) delete the tpl in customizemii (c) add your new image in and it will use the new size

Test 2: isolate the problem step. So do (a) resize image, (b) change image, (c) replace brlyt, (d) edit brlyt all at once. Instead do one at a time and see which bit breaks it. Change as little as possible each time and build on it step by step.

_________________
. This signature is loading. Please wait.
Image


November 20th, 2011, 11:28 pm
Report this post
Profile
Global Moderator
User avatar

Joined: July 20th, 2010, 12:20 pm
Posts: 19
Has thanked: 3 time
Have thanks: 4 time
Post Re: I'm back in Channel Creation and now i need help
thx guys, for now sym from the wiithemeteam helped me out and now all works fine.and now i can continue my work....

only error i have atm is the wide screen thing i tried 00 and 01 but there are no different's (both give my a stretched image on wide screen tv's)

Code:
<WidescreenAffected>00</WidescreenAffected>


here e extreme little preview of my channel:


_________________
Image


November 22nd, 2011, 7:56 am
Report this post
Profile
Site Admin
User avatar

Joined: March 13th, 2010, 11:57 am
Posts: 457
Has thanked: 29 time
Have thanks: 72 time
Post Re: I'm back in Channel Creation and now i need help
You also need to play with the "flag".

I can't remember the difference between WidescreenAffected and flag, but I think both need to be set to 1.

You can either do this at the pane level, or the picture level.

Or you can split it so:
WidescreenAffected = 1 at the pane level and
flag = 1 at the pic level.
Or vice versa.

I'm afraid my memory has faded and I can't rememebr the specifics on what each achieves. The hardest widescreen issues I ever faced were on my FCEU channel, trying to get the little characters to move properly on both widescreen and 4:3 within the same channel gave me many headaches. Have a look at that channel for some examples of usage of widescree/flag settings.

Code:
         <tag type="pan1" name="LogoPane" userdata="">
            <visible>01</visible>
            <WidescreenAffected>00</WidescreenAffected>
            <flag>01</flag>

_________________
. This signature is loading. Please wait.
Image


November 23rd, 2011, 12:30 am
Report this post
Profile
Global Moderator
User avatar

Joined: July 20th, 2010, 12:20 pm
Posts: 19
Has thanked: 3 time
Have thanks: 4 time
Post Re: I'm back in Channel Creation and now i need help
jep flag 01 was my missing setting ;)

my "training" channel are "done"

it was a loooooooong time ago that i create a channel -.-' to many stuff that i unlearnt


_________________
Image


November 23rd, 2011, 12:39 am
Report this post
Profile
Site Admin
User avatar

Joined: March 13th, 2010, 11:57 am
Posts: 457
Has thanked: 29 time
Have thanks: 72 time
Post Re: I'm back in Channel Creation and now i need help
Looking good!

Gosh i loved my Amiga!

Now try this one!

_________________
. This signature is loading. Please wait.
Image


November 23rd, 2011, 8:46 am
Report this post
Profile
Global Moderator
User avatar

Joined: July 20th, 2010, 12:20 pm
Posts: 19
Has thanked: 3 time
Have thanks: 4 time
Post Re: I'm back in Channel Creation and now i need help
ok i try but first i finish my amiga 500 channel*, the channel above was a training for me. now i want to change the guru error with a self created crack intro ;)

*ok i think i try the kickrom idea first because this work goes faster i think ;)

_________________
Image


November 23rd, 2011, 2:36 pm
Report this post
Profile
Site Admin
User avatar

Joined: March 13th, 2010, 11:57 am
Posts: 457
Has thanked: 29 time
Have thanks: 72 time
Post Re: I'm back in Channel Creation and now i need help
Crack demos are cool!

_________________
. This signature is loading. Please wait.
Image


November 23rd, 2011, 10:08 pm
Report this post
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 22 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Donate Now
Donate Now


Hosted by © 2017 FreeForums.org | Create a free forum | Powered by phpBB
About FreeForums | Legal | Advertise Here | Investors | Contact FreeForums.org
suspicion-preferred